raaltese start eigen dansschool bomida

“Ik danste eerder dan dat ik liep”, lacht Geri Grotentraast-Halman (23) uit Raalte als we haar vragen naar de rol die dansen in haar leven speelt. Geri is in september 2008 gestart met haar eigen dansschool BoMiDa. Ze verzorgt therapeutische danssessies in het Annahuis en geeft daarnaast ook Fit-Fun lessen die bestaan uit een combinatie van dans, muziek, yoga en oefeningen op muziek. Bovendien verzorgt ze dans- en muziekactiviteiten voor scholen, bedrijven en instellingen. “Dansen alleen was voor mij niet genoeg, ik wilde meer!”

Geri studeerde aan het conservatorium in Enschede. Op zoek naar een kopstudie kwam ze bij de danstherapie terecht, voor haar een volledige openbaring. “Het is geen alledaagse opleiding”, vertelt ze. “Maar het paste precies in mijn plaatje. Ik wilde op een andere dan de reguliere manier bezig zijn met dans en muziek.” Na het afronden van haar studie gaf ze een lang gekoesterde wens vorm: Ze begon met haar eigen dansschool BoMiDa, Body, Mind en Dance.

Geri wil haar cliënten bijstaan om hun lichaam en geest middels dans weer in evenwicht te brengen. De danstherapiesessies worden zowel individueel alsook in groepsverband gegeven. “Je hoeft niet eens te kunnen dansen om mee te doen”, stelt Geri. “En ritmegevoel is ook niet belangrijk. Het gaat om het plezier dat je eraan kunt beleven om jezelf te uiten middels je lichaam.”

Een danstherapiesessie, dat klinkt sommigen misschien nogal zweverig in de oren, maar Geri merkt dat er genoeg belangstelling bestaat voor haar lessen. “Maar inderdaad zijn sommige mensen een beetje sceptisch en dat maakt hen afwachtend. Ze weten niet wat ze zich er voor bij moeten stellen.” Ze begint een dergelijke sessie met een rustige opening, een korte kennismaking en een warming up. Daarna volgen verschillende concentratieoefeningen met muziek, meditatiesessies en verschillende dansen.

Geri geeft elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur Fit-Fun lessen in het Annahuis in Raalte. Eens per twee weken verzorgt ze daar van 10.00 tot 12.30 uur een danstherapiesessie. Voor beide activiteiten geldt dat je op elk gewenste datum kunt instappen. Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met Geri op telefoonnummer 06-51416238, of per e-mail op bomida@home.nl. Kijk ook eens op staging2.bomida.nl.