raalte gaat over tot actie in rakker campagne

Wethouder Ben Haarman onthult dinsdag 20 januari om 14.30 uur het eerste speciale Rakker-hondenpoepbord, waarop staat aangegeven dat honden welkom zijn, maar hondenpoep niet. Dit speciale bord heeft de gemeente Raalte laten maken in het kader van de anti-hondenpoepcampagne Rakker. Op het bord prijkt Rakker, de campagnehond, die zijn baas oproept mee te doen met deze gemeentelijke actie: “Kom baas, help!”

Met het plaatsen van het eerste bord bij basisschool de Bolster maakt de gemeente een start van de tour van Rakker. De komende twee maanden zijn de borden terug te vinden op plekken waar omwonenden extra maatregelen tegen de overlast van hondenpoep wensen. Die wens hebben zij geuit na de oproep van de gemeente. De borden blijven veertien dagen staan en verhuizen daarna naar een andere plek. Op deze plekken wordt extra gesurveilleerd door de politie en bovendien krijgen alle omwonenden informatie over de campagne in de vorm van een poster en ansichtkaarten. Door deze korte, maar krachtige actie, kunnen veel plekken door Rakker worden bezocht.

Hondenpoep behoort al jaren tot één van de grootste ergernissen en steeds meer mensen krijgen hierdoor een hekel aan honden. Toch zijn het niet de honden die voor de overlast zorgen, maar de baasjes: Honden zorgen in een buurt juist voor veiligheid, sociale contacten en gezelligheid. Veel baasjes moeten daarom hun gedrag veranderen. Want wie van zijn hond én buurt houdt, ruimt gewoon de hondenpoep op.

In december zijn er 15 verzoeken binnengekomen voor het plaatsen van de Rakker-borden. Deze plekken, verspreid over de negen kernen van Raalte worden allemaal bezocht. Nieuwe verzoeken zijn nog altijd welkom en worden meegenomen in de tour van Rakker. Bewoners kunnen voor aanmelding een e-mail sturen naar rakker@raalte.nl of de website van de gemeente Raalte bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.