Home / archiefcentraal / publiek geniet van mooi nieuwjaarsconcert

publiek geniet van mooi nieuwjaarsconcert

De Zang- en Oratoriumvereniging Raalte en het orkest van St. Caecilia Raalte hebben zondag net als in 2002 een mooi Nieuwjaarsconcert verzorgd. Het publiek in het uitverkochte Hoftheater reageerde na afloop dan ook zéér enthousiast. Logisch, want er viel genoeg te genieten tijdens het sfeervolle concert.

Zowel de gezamenlijk als de afzonderlijk uitgevoerde werken – met als dirigenten Gerlinde Hulshof en Ton Nieuwkamp – werden zeer gewaardeerd. De gezamenlijke uitvoeringen van het ‘Halleluja’ van G.F. Händel en ‘Slavenkoor’ van Giuseppe Verdi waren absolute hoogtepunten. Ook het ‘Ich bete an die Macht der Liebe’ werd gezamenlijk door koor en orkest prachtig vertolkt. Verder werd het ‘Concert voor 2 trompetten’ van Antonio Vivaldi. door St. Caecilia prachtig over het voetlicht gebracht. En het koor, muzikaal ondersteund door Marijn Siero, leverde een hele mooie bijdrage met delen uit Die Jahreszeiten van Franz Joseph Haydn.

Muzikale verassingen waren het ‘Radetzky Forever’ en ‘Don’t shoot the Banjo player’ door het orkest en ‘The Nonsense Song’ en ‘To my Father’s House’ door het koor. Het concert werd zeer toepasselijk afgesloten door koor en orkest met ‘Happy New Year’.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.