pedro pico pop groter dan ooit in 2009

Pedro Pico Pop groeit met het jaar verder, en per editie moet de organisatie inventief zijn om de toeloop van muziekliefhebbers aan te kunnen. Het Raalter popfestival zal ook in 2009 weer vele malen groter worden dan de zeer geslaagde editie van vorig jaar. Het oude Mavo-gebouw aan de Monumentstraat was vorig jaar eigenlijk te klein voor de bijna duizend bezoekers. En dit jaar ruikt het nog meer naar succes. Aan de locatie zal het in ieder geval niet liggen, want Pedro Pico Pop wordt op 7 februari gehouden op het MBI-fabrieksterrein.

Het voormalig MBI-fabrieksterrein in Raalte staat garant voor een industriële sfeer. Het biedt plaats aan vele festivalgangers die hier van 12.00 uur ’s middags tot 02.00 uur in de nacht volledig uit hun dak kunnen gaan. Absolute topact is de Balkan-ska rockband Mala Vita. De band wordt ook wel gekenmerkt als de (on)officiële hit van het bevrijdingsfestival Overijssel 2008. In het zonovergoten Zwolle wist de multiculturele formatie vele duizenden bezoekers optimaal te vermaken. Op Pedro Pico Pop 2009 staat zij garant voor een knallende afsluiter!

Maar er is natuurlijk veel meer. Antillectual, één van Nederlands grootste punkbands, komen 7 februari ook naar Raalte. De welbekende metalband Kudra Mata komt het festival, een initiatief van Stichting Popcultuur Raalte, ook muzikaal begeleiden. En ken je The Freaks? Zij waren meermaals op 3FM te horen. De opzwepende funky grooves van de sexy band uit Deventer mogen op Pedro Pico Pop zeker niet ontbreken! Ook lokale formaties zijn dit jaar goed vertegenwoordigd: Soulside en Sir Pfeiffer & the Yo’mama Jokes zijn het levende bewijs van Sallands talent. Midnight Menace uit Zwolle, Kouwemakkers (de vaste huisband), Striking Justice, Monsters Incognito en de Kaasverzamelaars maken het programma van Pedro Pico Pop 2009 compleet!

Wat er verder allemaal te gebeuren staat op de dag des onheil, wordt nog even aan de verbeelding overgelaten. Maar één ding is zeker: Naast je oren, kun je ook je ogen flink de kost geven. Entreekosten bedragen 5 euro. Kijk voor meer informatie op staging2.pedropicopop.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.