pax kinderhulp zoekt dringend gastgezinnen

Ondanks alle negatieve verhalen over de economische situatie kunnen de meeste mensen in ons land nog van een relatief rustig bestaan genieten. De decemberaankopen waren weer net zo uitbundig als ooit tevoren en velen hebben inmiddels ook alweer vakanties geboekt. In sommige landen, niet eens zo ver hier vandaan, kampen families echter niet alleen met de financiële crisis, maar lijden zij ook nog onder de gevolgen van recente rampen of oorlogen.

De onafhankelijke organisatie Pax Kinderhulp wil kinderen die in hun eigen land onder armoedige omstandigheden moeten (over)leven een onbekommerde vakantie in Nederland geven. Het doel is om hen even tot rust te laten komen, zodat ze alle problemen kunnen vergeten en weer gewoon kind mogen zijn. Werkgroep IJssel-Vecht zal begin juni 2009 gastvrijheid bieden aan veertig kinderen uit Bosnië. Tijdens hun verblijf zullen zij twee aan twee worden ondergebracht bij gastgezinnen hier in de buurt. Ervaring leert dat drie weken normaal gezinsleven met volop aandacht en warmte de kinderen zichtbaar doet opleven.

Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar gezinnen die bereid zijn deze kinderen drie weken in hun midden op te nemen en hen in een veilige haven te laten ervaren hoe het is in een normaal gezin te leven. Om gastgezinnen te ontlasten worden tijdens de vakantie door de werkgroep wekelijks activiteiten georganiseerd. De kinderen worden vergezeld door begeleiders en tolken die Duits of Engels spreken. Medewerkers van de werkgroep staan voortdurend klaar om bij eventuele problemen de helpende hand te bieden.

Voor meer informatie kun contact opnemen met Coby Kastelein (Zwolle) op nummer 038-4546185, met José Hogeman (Heino) op nummer 0572-394258 of met Nan Speth (’t Harde) op nummer 0525-652467. Of neem een kijkje op paxkinderhulpijsselvecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.