ook ijspret voor de ieme op raalter ijsbaan

Wie zegt dat schaatsen een echt oer-Hollands gebruik is en dat het velen met de paplepel is ingegoten, had vrijdagochtend eens moeten kijken op de ijsbaan in Raalte. Basisschool de Ieme uit Raalte had bezit genomen van het onder water gezette weiland. En hoewel de meeste kinderen nog nooit op het ijs hadden gestaan, was het voor één persoon wel heel bijzonder. Vóór dit jaar had hij misschien nog wel nooit ijs gezien, en nu schaatst hij er zo op weg!

Dankzij het geheel belangeloos ter beschikking stellen van zo’n vijftig paar schaatsen door de heer Logtenberg, schaatsverkoper uit Olst, konden vrijdagmiddag alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 van De Ieme zich uitleven op de ijsbaan in Raalte. Met de kofferbak vol schaatsen in allerlei soorten en maten voor groot en klein kwam elk kind aan bod om een paar ijzers uit te zoeken. Na het nuttigen van koek en zopie keerden allen moe maar voldaan en een schaatservaring rijker lopend terug naar school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.