olst maakt zich op voor dansgardefestival

Van heinde en ver komen zondag 11 januari weer diverse dansgardes naar Olst voor het jaarlijkse Dansgardefestival, dat dit jaar alweer voor de 23ste keer wordt gehouden. Van 10.00 tot 18.00 uur is sporthal de Hooiberg het toneel voor het grootste dansgardefestival van boven de rivieren. Zestien verenigingen, ruim 200 deelnemers en meer dan 1.400 fans en toeschouwers.

Het festival staat al jaren hoog aangeschreven bij de Nederlandse Dansorganisatie (NDO). De organiserende vereniging (carnavalsvereniging De Iesselzotten uit Olst) is hier dan ook bijzonder trots op. Daarnaast is het evenement een uithangbord voor Olst. Ook de gemeente Olst-Wijhe beseft dit en heeft besloten om in ieder geval voor 2009 en 2010 het Dansgardefestival te ondersteunen met een subsidie.

De gedachte dat het op het Dansgardefestival gaat om dansmariekes die jolig huppelen is een grote misvatting. Deze groepen doen aan pure sport. De hele entourage waarin dit sportevenement plaats heeft doet echter het tegenovergestelde vermoeden. Door de aanwezigheid van de carnavalsverenigingen en hun prinsen ontstaat er een carnavaleske sfeer. Gezelligheid troef dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.