nog zoveel te doen voor amsterdam dakar

Alice Spijker en Sander Boertjes doen mee aan de ongewone rally Amsterdam-Dakar Challenge. De deelnemers van die rally rijden met oude brikkies naar de eindbestemming Dakar. Een klassement is er niet, het gaat om het volbrengen van de rit. Het stel uit Heino zal, als alles naar wens verloopt, op 14 februari vertrekken met hun Volkswagen LT 40 uit 1985. Alice en Sander zullen in de aanloop naar de rally en tijdens de rit verslag van hun belevenissen doen op Salland Centraal. Hun derde verslag.

“Half december staat voor ons de APK-keuring voor de deur, maar dat was geen probleem want de auto was in één keer geslaagd! Om eerlijk te zijn hadden we niet anders verwacht. Als Sander één keer bezig is met sleutelen blijft er ook niets wat niet voldoet op de plek. Dus de distributieriem is vervangen, de waterpomp, de filters en de vloeistoffen zijn allemaal ververst. Een mooi moment om er even te mee gaan spelevaren, zou je denken…”

“Maar dan moet de bus wel in de belasting en de verzekering en daarvoor hebben we het kenteken nodig. Het complete kenteken. Na lang zoeken en nog eens zoeken en nog eens navragen moeten we de conclusie trekken dat het derde deel van ons kenteken helaas spoorloos is. Inmiddels hebben we een nieuw kenteken aangevraagd en wachten we op de papieren.”

“Voor de buitenkant van de bus hebben we verf gekregen van Deco Home Delmte. Over enkele dagen gaan we de bescheiden LT omtoveren tot een ‘flower-power-vehicle’. De vorst is prachtig als je wilt schaatsen, maar als je wilt schilderen wordt je geduld danig op de proef gesteld. Ik kan bijna niet wachten om de boel helemaal op te fleuren. Nu het Oud en Nieuw is geweest, begint de tijd wat te dringen. Lijkt het. Het ene moment denk je ‘oh nee, nog maar zes weken en we moeten nog zoveel regelen’, het volgende moment zet je de open eindjes op een rij en denk je ‘ach één zaterdagmiddag even druk doen en we kunnen gaan’.”

“We moeten de terugvlucht bijvoorbeeld nog boeken en wat reisbenodigdheden kopen, zoals klamboe’s en middeltjes tegen diaree en dat soort shit. Verder moeten we de verzekering nog regelen en stickers voor op de bus en… In ieder geval nog genoeg te doen.”

“Zondag hebben we een bijeenkomst voor alle deelnemers van de rally in de Wilgenweard in Nijverdal, praktisch een thuiswedstrijd dus. Ik ben heel benieuwd: In hoeverre hebben de andere deelnemers de auto’s al klaar, wie zijn de andere deelnemers überhaupt en hoeveel sponsoren hebben zij al? Onder druk presteert men vaak het beste en misschien dat we de laatste weken nog meer sponsors voor de Stichting Darsilami weten te vinden. Zo niet, dan denk ik dat we al een mooi bedrag bij elkaar gespaard hebben.”

Eén van de dingen waar ze in Gambia veel behoefte aan hebben (behalve geld) is laptops en mobiele telefoons. Dus als iemand nog een (goed werkende, maar misschien wat verouderde) laptop of telefoon heeft, neem dan alsjeblieft contact met Alice en Sander op via 06-10506638 of kijk op staging2.amsterdamdakar.nl naar Team 1321 Boertjes en Spijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.