nog vier weken tot start amsterdam dakar

Alice Spijker en Sander Boertjes doen mee aan de ongewone rally Amsterdam-Dakar Challenge. De deelnemers van die rally rijden met oude brikkies naar de eindbestemming Dakar. Een klassement is er niet, het gaat om het volbrengen van de rit. Het stel uit Heino zal, als alles naar wens verloopt, op 14 februari vertrekken met hun Volkswagen LT 40 uit 1985. Alice en Sander zullen in de aanloop naar de rally en tijdens de rit verslag van hun belevenissen doen op Salland Centraal. Het vierde verslag.

“De bijeenkomst voor de deelnemers van Amsterdam-Dakar was ontzettend leuk. De meesten waren naar Nijverdal gereden met de auto waar ze ook de rally mee gaan rijden. Een enkeling had zijn barrel nog niet klaar en één persoon dacht dat zijn auto klaar was, maar kan weer opnieuw beginnen. Onderweg naar Nijverdal had hij de motor van zijn auto opgeblazen. Tja, beter nu dan op 14 februari, maar leuk is anders. De verschillende redenen dat deelnemers naar Nijverdal waren gekomen lagen behoorlijk uiteen. Sommigen kwamen om informatie uit te wisselen met de andere teams, anderen kwamen alleen om kennis te maken.”

“Eén persoon had vorig jaar the Red Sea Challenge gereden en gaf ons de tip om voor onderlinge communicatie 27MC-bakkies te gebruiken. Daar hadden we nog niet bij stil gestaan. De volgende dag is onze (schoon)vader direct voor ons op pad gegaan. Bij Mestebeld Trucks kende hij iemand die nog wel een paar bakkies kon missen en bij Dekker Transport uit Rijssen konden ze er ook nog wel één missen. Nu kunnen we dus nóg een team blij maken met een bakkie. Hartstikke gaaf.”

“Grappig om te horen hoe verschillend teams met deze rit bezig zijn. Een aantal is heel fanatiek geweest in het zoeken van sponsoren (en is daarmee ook verplichtingen aangegaan, zoals het regelmatig opsturen van foto’s en een verslag), anderen zijn vooral druk geweest met de auto en een enkeling maakt zich helemaal nergens druk over. De belangrijkste reden dat wij naar deze bijeenkomst gingen was vooral om kennis te maken met de collega-barrelrijders. Dat is gelukt: We hebben informatie uitgewisseld met een paar studenten, een beetje gekletst met een paar broers uit Deventer en gelachen met een stel uit Nijverdal.”

“Gedurende de eerste dagen van de rit zullen we wel zien met welke teams we verder op gaan trekken, je weet van te voren toch niet hoe dat loopt. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat we niet onopgemerkt zijn gebleven, want wij hebben verreweg het grootste vervoermiddel met de gekste kleur. En dan is het schilderwerk nog niet eens af. Gisteren hebben onze neefjes en nichtje geholpen. Het wordt echt een flower-powerbus. Ze hebben zich flink uitgeleefd op de onderste rand van de bus, maar de rest maken we af in de avonduren, want anders komt er meer verf op de vloer van de garage dan op de bus!”

“De afgelopen week hebben wij de bus gebruikt voor woon-werk-verkeer en hij loopt als een zonnetje. Wel een heel traag zonnetje, maar dat geeft niet, hij loopt in ieder geval goed. Dit is niet alleen nuttig om te kijken welke kinderziektes deze bus van 23 jaar oud heeft, maar ook om eens uit te rekenen wat de bus verbruikt. We moeten sowieso extra jerrycans met diesel meenemen, omdat je nooit weet wanneer het volgende tankstation komt. En áls het volgende tankstation zich aandient is het de vraag of er überhaupt brandstof is. Van Doeland Heino kregen we de jerrycans voor diesel. En van onze zwager krijgen we de jerrycans voor het water, ook onontbeerlijk.”

“De tijd begint inmiddels echt te dringen en soms schrikken we even van wat we nog moeten doen. Gisteren ontvingen we onze paspoorten van het visumbureau retour, dat is mooi, dacht ik eerst. Helaas lijkt er niet veel van de kloppen. Op de visa van beide paspoorten staat naar mijn mening een schrijffout. Bah. Daar hebben we eigenlijk geen tijd meer voor. Opnieuw opsturen kost wéér zoveel weken. Eerst maandag maar even bellen, kijken wat het visumbureau ervan zegt. We hebben nog vier weken om alle losse eindje aan elkaar te knopen. Dat moet vast lukken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.