nieuwe landstede cursus verhalen schrijven

“Vrogger was ie ok altied al an’t schrieven”, aldus vader. Het zat er dus al jong in bij Leny de Kort. Haar grote hobby is het schrijven van gedichten en verhalen. Drie jaar zat zij in een schrijfgroep. Toen zij in het cursusmagazine van Landstede de cursus ‘verhalen schrijven’ onder ogen kreeg, twijfelde ze geen moment. “Schrijven is emotie,” aldus Leny, “je kunt er veel in kwijt”. Dus volgt ze sinds november met een groep ouderen de cursus, bestaande uit een achttal bijeenkomsten van 2,5 uur.

De cursus biedt talrijke handreikingen aan zoals het gebruik van zintuigen, het schrijven vanuit de ik-persoon of hij/zij-persoon. Kortom, allemaal aspecten die van belang zijn voor het schrijven van een verhaal. Tijdens iedere les komt een aspect aan de orde waarna er op wordt geoefend. Thuis gaan de cursisten met de opdrachten aan de slag. In de daaropvolgende les worden de resultaten met elkaar besproken. De uitwisseling van de verhalen vormt daarbij een belangrijk onderdeel. “Wij leren veel van elkaar en hebben er plezier in. Het is een leuke groep, die elkaar geweldig stimuleert”, vertelt Leny.

Verhalen schrijven staat enorm in de belangstelling. Veel mensen houden een dagboek bij of schrijven over jeugdherinneringen. Voor hun kinderen en kleinkinderen zijn de ontboezemingen van grote waarde. Leny: “Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die wil beginnen met schrijven of er al mee bezig is. Ik heb er veel aan gehad”. Inmiddels heeft Leny zich ook kandidaat gesteld, gesterkt door de cursus bij Landstede, voor de functie van dorpsdichter in de gemeente Raalte

De cursus ‘Verhalen schrijven’ voor 55-plussers wordt bij Landstede Training Opleiding & Advies aan de Zwolsestraat 63a in Raalte gegeven. De nieuwe lessen starten op maandag 2 maart 2009 en duren van 13.00 tot 15.30 uur. De totale kosten voor acht lessen, welke om de week worden gegeven, bedragen 30 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.