Home / archiefcentraal / nieuw likje verf voor nicolaaskerk lettele

nieuw likje verf voor nicolaaskerk lettele

De Nicolaaskerk in Lettele krijgt op het moment een grote onderhoudsbeurt. In de kerk staan verschillende steigers opgesteld, het altaar is afgedekt met een groot stuk zeil en de vloer is bedekt met lagen karton. In een tijdsbestek van een maand moet het volledige interieur worden geschilderd, maar verdwijnt er geen enkele dienst van de planning. Een chaotische periode, maar wel nodig. Want het interieur is vies en verkleurd.

De laatste renovatie aan de Nicolaaskerk dateert van 2006. Toen is de buitenkant van de kerk onder handen genomen. Een metamorfose van de binnenkant is veel langer geleden, dat is minstens twintig jaar terug gebeurd. In die tijd is de kerk vele malen donkerder geworden door opstijgende warmte van kaarsen en verwarming. De kerk krijgt dan ook een lichte kleur aangesmeerd, maar de basiskleuren blijven gelijk aan het origineel.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.