niet parkeren op een doodlopend fietspad

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. In de herfst riep de ANWB op om minder borden te plaatsen. Salland Centraal plaatst sindsdien juist die borden waar de ANWB op doelt. Onze Man kwam van de week weer zo’n bord tegen, langs de Soestwetering op weg naar Zwolle. Van bijgaande combinatie snapt hij werkelijk niets: Zoveel onduidelijkheid bij één paal.

Want wat staat daar nu helemaal? Het is een fietspad, het is een doodlopende weg, je mag er niet parkeren en er is iets met links en rechts. Doodlopend zou deze weg zijn als je er met de auto in mag, maar dat mag niet omdat het een fietspad is. Is deze weg voor fietsers doodlopend? En wat heb je aan een parkeerverbod? Mag je er je fiets niet parkeren? Vermoedelijk wordt bedoeld dat je er zowel links als rechts niet met de auto, op een fietspad, mag parkeren. Normaal zet je dan aan beide kanten van de weg een bord. Deze pijlen zijn – of we moeten ons al sterk vergissen – helemaal geen officiële verkeerstekens.

Onze Man is benieuwd wat er met de bekeuring gebeurt die een chauffeur krijgt die zijn auto achter deze paal links aan de weg zet en betrapt wordt. Of beter, hij is benieuwd wat er op de bekeuring staat. Dat je niet mag parkeren op een fietspad? Of staat er dat je geparkeerd staat op een weg waarvan een pijl aangeeft dat dat niet mag? Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.