meer kippen en varkens door reconstructie

De reconstructie heeft in Salland en Twente geleid tot een toename van het aantal varkens en kippen, terwijl in de rest van Nederland juist sprake is van een afname. Dat blijkt uit het eindrapport van de reconstructiecommissie Salland-Twente dat woensdag door Hayo Apotheker is gepresenteerd.

In Salland en Twente is de hoeveelheid varkens met bijna 5.000 toegenomen. Het aantal kippen nam met ruim 35.000 toe. De reconstructie ging vier jaar geleden van start in de provincie Overijssel. Belangrijkste doel is om varkens- en kippenbedrijven te verplaatsen uit natuurgebieden naar speciale landbouwontwikkelingsgebieden. De reconstructiecommissie adviseerde de overheid daarbij. Die taak wordt nu overgenomen door de Provinciale Commissie Landelijk Gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.