medailleregen voor raalter rhonradturnsters

De rhönradturnsters van SV Raalte hebben afgelopen weekeinde tijdens selectiewedstrijden voor het NK Rhönradturnen in Ede voor de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen en Gelderland vele medailles gewonnen. Maar liefst 24 keer mocht een turnster uit Raalte het podium beklimmen. Een absoluut record, want nog nooit heeft één vereniging zoveel eremetaal mee naar huis mogen nemen.

De turnsters van Raalte waren in alle categorieën sterk vertegenwoordigd. De jonge turnsters Liset Holsappel, Eva Middelkamp en Lisa Snel werden respectievelijk eerste, tweede en derde op niveau 9. Eén niveau hoger ging het goud naar Evanne Verhoef, terwijl Laura ter Heide daar het zilver pakte. In de L5-categorie bestond het hele podium uit Raalter deelnemers. Julia Hanelvelt werd eerste, Hanneke Vledder tweede en Merel Peeters stond op de derde trede.

Ook bij de L6-categorie was het alleen Raalte dat het podium mocht betreden. Mirjam Heinen, Kimberly Holterman en Ilse Schutte waren de drie beste in hun categorie. In de L7 had Raalte een keer geen goud, maar zilver was er wel voor Helma Roescher en brons voor Myrthe Gooij. Wiljanne Regeling eindigde eerste in L8, Elise Elshof werd tweede en Anne Kruiper pakte brons.

Ook voor de hoogste categorieën, waarbij de turnsters moesten spiralen (als een omgevallen euro rollen), rechtuit en moesten springen, waren de toppers van Raalte op het podium te zien. Esmee Nijlant werd eerste op niveau 3, haar teamgenoot Shirley Holterman werd tweede. Op niveau 2 was er een extra moeilijkheid met turnen op muziek, waarbij Eline te Wierik met haar nieuwe gracieuze oefening veel indruk maakte op publiek en jury, wat goed was voor een zilveren medaille. Bij het onderdeel springen werd Anne Kruiper eerste met haar spreidhoeksprong, Wiljanne Regeling deed een buiklig-overslag en werd tweede. Quinte Groen eindigde als derde.

Voor de B-lijn (L5, L6, L7 en L8) was de wedstrijd tevens een selectiewedstrijd voor het NK, dat op 6 maart in Naaldwijk plaatsvindt. Merel Peeters, Julia Hanevelt Hanneke Vledder, Kimberly Holterman, Ilse Schutte Martine Temmink, Helma Roescher, Elise Elshof en Wiljanne Regeling plaatsten zich voor het onderdeel rechtuit. Quinte Groen, Hanneke Vledder, Helma Roescher, Ilse Schutte, Mirjam Heinen, Myrthe Gooij, Kimberly Holterman Wiljanne Regeling en Elise Elshof doen mee met het onderdeel springen.

De A-lijn turnsters (L8, L9 en L10) mogen zich automatisch inschrijven voor het Nederlands ampioenschap en hoeven zich niet te plaatsen. Voor Raalte zijn dat Eline te Wierik, Merijn Marselis, Esmee Nijlant, Shirley Holterman, Rianne Verschuur en Romy Wichink Kruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.