leo elfers sluit fusie met ommen niet uit

Als het aan burgemeester Kok van de gemeente Ommen ligt, dan komt er een fusie tussen zijn gemeente en de gemeente Dalfsen. “Als Ommen en Dalfsen ook in de toekomst willen meetellen, is nu de tijd rijp om een fusie te onderzoeken”, stelde Kok dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in Ommen. Burgemeester Elfers van de gemeente Dalfsen noemt het moedig en verrassend, maar sluit een fusie met Ommen niet uit, stelt RTV Oost. In zíjn nieuwjaarstoespraak ging het echter over heel andere zaken.

“In 2008 hebben wij ons nieuwe gemeentehuis in gebruik mogen nemen. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het waterfrontgebied”, blikt Elfers terug én vooruit. “Wij staan nu voor de volgende stap en wij weten dat er erg veel belangstelling is vanuit de bevolking voor de wijze waarop uiteindelijk de raad een besluit zal nemen, naar verwachting in maart van dit jaar.”

“Wij leven in een welvarende en mooie gemeente. Uit cijfers blijkt dat wij het als gemeente niet zo gek doen. We hebben een heel lage werkloosheid en we leven in een relatief zeer veilige omgeving. Relatief, want ook hier gebeurt wel eens wat en als het jezelf overkomt dan heeft dat een enorme impact. Maar toch, van de 443 gemeenten in Nederland zijn wij nummer 6 voor wat betreft veiligheid. We blijven op dat hoofdstuk ook investeren.”

“In het najaar werden wij uitgeroepen tot de meest ondernemers vriendelijke gemeente van de hele provincie Overijssel. En we zitten daar ook landelijk in de absolute top. Het MKB heeft een aantal criteria op papier gezet en daar alle gemeenten in Nederland op getoetst. Wij scoorden op een aantal punten hoog, maar op één punt scoorden wij een gemiddelde. En daar moeten wij maar eens over nadenken, dat was op het punt ‘imago van de gemeente’. Wij hebben een goed imago, maar wij hebben geen uitgesproken imago. Hóe willen wij ons presenteren?”

“Met elkaar van jong tot oud, en van oud tot jong vormen we de maatschappij die de gemeente Dalfsen heet. En ondanks uiteenlopende gedachten of ideeën, ondanks dat we zo nu en dan een kleine of grote frustratie oplopen, is het een voorrecht en een zegen om in onze vrije democratische rechtsstaat een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van ons allen. Ik wens u, namens het gemeentebestuur, medewerkers, B&W en raad een in alle opzichten voorspoedig 2009.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.