landstede start vierde keer opstap naar werk

“Stoer, mam”, is de eerste reactie van haar zoon als Irma Schutte aankondigt dat zij de cursus ‘Opstap naar werk’ van Landstede Training, Opleiding & Advies voor Volwassenen gaat volgen. Irma werkt al jaren als vaste medewerker in het personeelsrestaurant van een grote instelling. Met haar collega’s verzorgt zij de catering bij lunches en vergaderingen. “Leuk werk,” vertelt Irma, “maar ik wil me verder oriënteren op een bredere invulling van mijn werkzaamheden.”

Sinds september volgt Irma Schutte dus de cursus ‘Opstap naar werk’. In achttien lessen krijgen de cursisten op dinsdagen de drie modules computervaardigheden Word, telefoonbehandeling en receptiewerk en Nederlands aangeboden. “Je krijgt niet alles voorgekauwd, maar wordt uitstekend door de docenten gecoacht.” Voordeel van deze opzet is dat de modules ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd en in redelijk korte tijd met een examen kunnen worden afgerond.

De lessen beperken zich niet alleen tot de theorie. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktijk. Irma hoopt na haar examen stage te kunnen lopen bij haar huidige werkgever. Daarbij zal ze door een docent van Landstede worden begeleid. “Spannend, maar wel heel leuk!” Tenslotte merkt ze op dat niet alleen het leren heel leuk is: “Ook de contacten met de andere cursisten is heel waardevol.” Zij overweegt dan ook nog meer cursussen te gaan volgen.

De cursus ‘Opstap naar werk’ is meer dan succesvol gebleken, want een groot deel van de cursisten heeft daardoor een nieuwe, uitdagende baan gekregen. De cursus kan vervolgd worden met de modules basisadministratie, Excel en Outlook. Dinsdag 10 februari start de cursus voor de vierde keer. Belangstellenden zijn van harte welkom bij Landstede Training, Opleiding & Advies voor Volwassenen aan de Zwolsestraat 63a in Raalte op donderdag 22 januari van 16.00 tot 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.