Home / archiefcentraal / kunst kijken kiezen kopen in dorpskerk olst

kunst kijken kiezen kopen in dorpskerk olst

Liefst zestig kunstenaars stellen belangeloos hun kunstwerken beschikbaar aan de oude Dorpskerk in Olst. De opbrengst van de expositie, die van vrijdag 6 februari tot en met zaterdag 14 februari te bezichtigen is, is bestemd voor de nieuwbouw van het verenigingsgebouw naast de Dorpskerk. Het oude voldoet niet meer aan de strenge eisen van deze tijd. De expositie wordt donderdag 5 februari geopend door burgemeester Ton Strien, ’s avonds is de tentoonstelling dan alleen voor gemeenteleden en kunstenaars te zien.

De verschillende kunstwerken zijn ook te koop. Op een lijst staat van elk werk de prijs die de kunstenaar zelf in zijn atelier gevraagd zou hebben. Op een biedingformulier kan men een bod uitbrengen. Dat bod kan lager zijn dan de kunstenaarsprijs. De hoogste bieder, mits minimaal de minimumprijs geboden is, wordt het kunstwerk gegund. Op vrijdagavond 13 februari hoort iedere bieder een ‘ja’ of een ‘nee’. Wanneer men de kunstenaarsprijs biedt, dan is men direct koper.

De grote verscheidenheid aan kunst maakt deze expositie heel bijzonder en biedt daarom kansen voor zowel de grote als de kleine beurs. In een paar maanden tijd verzamelde de werkgroep namelijk 150 kunstwerken. Het is alleen een kwestie van Kunst, Kijken, Kiezen en dan Kopen, 4xK dus – de naam van deze expositie. De entree is gratis. Voor meer informatie bel je met Cees Vonk (0570-562147) of Dirk Kraal (0570-565251). Bij hen kun je ook een afspraak maken om de expositie buiten openingstijden te bezoeken.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.