kunnen de schaatsen weer uit het vet

Waardoor lokaal het ijs vijf tot zes centimeter dik zal zijn.

Op plekken als ondergelopen weilanden en ijsbanen kan dan worden geschaatst, meldt een woordvoerder van het KNMI. Waar het ijs voldoende aan zal groeien, weet de woordvoerder nog niet. “In het binnenland zal de ijsaangroei eerder voldoende zijn dan aan de kust.” Heel Nederland krijgt de komende dagen te maken met vorst. Op sommige plekken daalt het kwik tot zes graden onder nul.

Overdag blijft de temperatuur eerst nog net iets boven het vriespunt, maar vanaf het weekeinde blijft het lokaal ook overdag onder de nul graden. Hoe lang dit winterweer aanhoudt, is nog niet helemaal duidelijk. “Tot zeker de eerste helft van de komende week blijft het nog aardig winters. Of het daarna doorzet, weten we nog niet, maar het kan zeker.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.