kortebaan schaatswedstrijden in raalte

De ijsbaan in Raalte wordt zaterdagochtend volledig vrijgemaakt voor de ‘Frésena Kortebaan Schaatswedstrijden voor Jeugd’. De organisatie van het schaatsspektakel – waaraan iedereen mee mag doen – is in handen van de Stichting Raalte Actief (SRA).

“Tja, onze afspraak met Sieb van der Valk is altijd blijven staan”, vertelt André Heethaar van SRA. “Sieb is een echte Fries en hij kwam in 2002 bij ons met het idee voor het organiseren van schaatswedstrijden op het Overijssels Kanaal, vlak voor zijn kantoor Frésena Salland BV in Raalte. Maar tot dusver bleef een strenge winter uit.” Al stond SRA begin 2003 wel bijna op het punt van beginnen met de schaatswedstrijden op het kanaal. Plotselinge dooi gooide een paar dagen voor aanvang roet in de ijspret.

Uiteraard was dat een grote tegenvaller voor SRA, maar het draaiboek bleef bewaard en dat is nu dus weer uit de kast gehaald. Al is de locatie nu wel een andere? “Klopt, we houden de kortebaan schaatswedstrijden op de ijsbaan, omdat we het ijs op het kanaal gewoonweg niet vertrouwen”, zegt Gert van Leeuwen van SRA. “We willen het risico niet lopen, want je weet nooit hoeveel mensen er op het ijs komen te staan. Op de ijsbaan is dat makkelijker in de hand te houden. We zijn dan ook blij dat de Stichting IJsbaan Raalte bereid is om volledige medewerking te verlenen.”

De ‘Frésena Kortebaan Schaatswedstrijden voor Jeugd’ gaan zaterdag 10 januari om 9.00 uur van start voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Voor de jeugd van 16 jaar en ouder gaat het spektakel om 10.30 uur van start. De inschrijvingsprocedure is simpel: De jongste groep kan zich vanaf 8.30 uur inschrijven bij de ijsbaan en de jongeren van 16 jaar en ouder vanaf 10.00 uur. Maar wees er snel bij, want vol is vol. Deelname kost 2 euro. Daarvoor krijg je enkele consumptiebonnen en maak je kans op geldprijzen (van 10 tot 50 euro). Voor meer informatie: info@stichtingraalteactief.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.