jonkman volbrengt twee fraaie toertochten

Flip Jonkman heeft woensdag aan de Blokzijler Merentocht en vrijdag aan de Natuurtocht Dwarsgracht deelgenomen. Uiteraard reed de ervaren schaatser uit Heino beide tochten succesvol uit. Al kwam hij bij de Blokzijler Merentocht – voor het eerst deze winter – wel ten val.

Bij de tocht op woensdag moest Flip regelmatig klunen. “Op gevaarlijke ‘plekken’ werd je keurig de wal op gedirigeerd, maar helaas kozen velen hun eigen weg”, vertelt Jonkman, die geen goed woord over heeft voor de waaghalzen. Want diezelfde waaghalzen zorgden ervoor dat de Heinoër op een gegeven moment moest vluchten voor een enorme watermassa. “Het water kwam vrij snel op ons af, maar gelukkig liep het goed af.”

Tot overmaat van ramp kreeg Flip ook nog een ‘regenbuitje’ over zich, maar dat mocht de pret niet drukken. “Al was het vanwege de lichte dooi de laatste kilometers richting Blokzijl wel krabbelen”, aldus Jonkman, die bij de eindstreep werd geroepen door twee Heikera-mensen: Arie Pekkeriet en Wicher Blik. Zij waren het wel met Flip eens, dat het ijs op de kleigaten bij Herxen/Windesheim er behoorlijk beter bij ligt!

Gelukkig voor de schaatsliefhebbers was de kwaliteit van het ijs bij de Natuurtocht Dwarsgracht op vrijdag een stuk beter dan het ijs van de Blokzijler Merentocht. “Dankzij de diverse ‘baanvegers’ had je ook een beter zicht op de scheuren. En daarnaast was het prachtig schaatsweer.” Bekenden kwam Jonkman dit keer haast niet tegen. “Wel zag ik Wicher Blik – een fantastische schaatser – weer voorbij schieten. Ik heb nog even ‘aangepikt’, maar moest hem toch weer laten gaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.