Home / archiefcentraal / jonkman krijgt er maar geen genoeg van

jonkman krijgt er maar geen genoeg van

De temperatuur lag op de eerste dag van 2009 weliswaar iets boven nul, maar voor de schaatsliefhebbers was dat geen reden om de schaatsen niet onder te binden. Zeker niet voor Heinoër Flip Jonkman. Hij krijgt er maar geen genoeg van en stond ook nieuwjaarsdag weer op het ijs.

“Wie had dat gedacht, dat we schaatsend het nieuwe jaar in zouden gaan”, aldus Jonkman, die nu uitkijkt naar de eerste toertocht op natuurijs. De Heinoër koestert namelijk mooie herinneringen aan tochten op natuurijs. “Ik kan het me nog goed herinneren: Een schaatswedstrijd op het Jacobsgat, zo ongeveer in het jaar 1958. Er lag veel sneeuw. De wedstrijdbaan was niet al te breed. Een nadeel uiteraard voor de ‘slow starter’, zoals ik. Mijn neef Frans Ruitenberg won. Ik moest toen genoegen nemen met een tweede plek. De schaatsen die ik onder had waren van die houten doorlopertjes, gemaakt door mijn vader. Ideaal voor de honderd meter sprint. Het sprintwerk is er nu echter wel af, maar het verlangen naar een eerste toertocht is er niet minder om.”

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.