jonkman krijgt er maar geen genoeg van

De temperatuur lag op de eerste dag van 2009 weliswaar iets boven nul, maar voor de schaatsliefhebbers was dat geen reden om de schaatsen niet onder te binden. Zeker niet voor Heinoër Flip Jonkman. Hij krijgt er maar geen genoeg van en stond ook nieuwjaarsdag weer op het ijs.

“Wie had dat gedacht, dat we schaatsend het nieuwe jaar in zouden gaan”, aldus Jonkman, die nu uitkijkt naar de eerste toertocht op natuurijs. De Heinoër koestert namelijk mooie herinneringen aan tochten op natuurijs. “Ik kan het me nog goed herinneren: Een schaatswedstrijd op het Jacobsgat, zo ongeveer in het jaar 1958. Er lag veel sneeuw. De wedstrijdbaan was niet al te breed. Een nadeel uiteraard voor de ‘slow starter’, zoals ik. Mijn neef Frans Ruitenberg won. Ik moest toen genoegen nemen met een tweede plek. De schaatsen die ik onder had waren van die houten doorlopertjes, gemaakt door mijn vader. Ideaal voor de honderd meter sprint. Het sprintwerk is er nu echter wel af, maar het verlangen naar een eerste toertocht is er niet minder om.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.