ijszeilen op de kleigaten van windesheim

De kleigaten bij Windesheim – dat zijn de gaten die ontstaan zijn door afgraving van klei voor baksteen – blijken niet alleen geschikt voor het maken van flinke schaatstochten. Vrijdag werd er namelijk ook een ijszeiler waargenomen. Of moet je zo iemand nu een ijssurfer noemen?

Hoe dan ook, het principe is simpel. Vier wieltjes onder een plankje, het zeil van je surfplank erop, en zeilen maar. De man trok uiteraard veel bekijks. Zo bleef ook Flip Jonkman even staan kijken. De Heinoër bleef vrijdag alweer voor de vijfde dag achtereen overeind. Hij heeft dat afgeklopt op het ijs. Want vandaag gaan de ijzers natuurlijk weer onder. Zondag houdt Jonkman een rustdag. En maandag verwacht hij de eerste toertocht in de Kop van Overijssel te schaatsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.