horstdarts lage opkomst zeer hoog niveau

Horstdarts Broekland kan terugzien op een uiterst geslaagd dartstoernooi, hoewel de opkomst geringer was dan voorgaande jaren. Vooral de jeugdgroepen tot 15 jaar lieten een kleine opkomst zien met slechts 23 deelnemers. De oudere deelnemers krikten het totaal aantal deelnemers toch nog op naar 73. “Maar als je links en rechts je oor te luisteren legt vinden de meeste darters dit nog best een groot aantal, want de landelijke tendens laat ook een daling zien”, aldus organisator Dick Valk.

De kwaliteit van het gooien was er niet minder om. Maar liefst twintig keer werd de maximale score met drie pijltjes (180) gegooid. Bij de jeugd in de leeftijdscategorie tot 11 jaar ging de eerste prijs naar Sem Spijkermanuit Raalte, Sil Dommerholt uit Broekland werd tweede. In de categorie tot 15 jaar gingen de prijzen naar Sven Groen uit Wijhe en Kevin Koerkamp uit Raalte. Bij de overige deelnemers was Patrick van Langen uit Wijhe de beste, gevolgd door Erwin Roelofs uit Wijhe, Marcel Jannink uit Raalte en René Nijland uit Mariënheem. Hij noteerde ook de hoogste finish van het toernooi met een knappe uitgooi van 152.

Het vijfde koppeltoernooi wat Horstdarts Broekland organiseert, wordt gehouden op zondag 8 februari. Je kunt je tot die dag 12.30 uur bij Dick Valk opgeven op telefoonnummer 0570-531833 of via de mail op horstdarts@home.nl. Wel moet er één persoon per koppel 16 jaar of ouder zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.