hofterrein wordt bijzondere woonomgeving

Dat valt op te maken uit de overeenkomst waaronder wethouder Gerard Elferink en Rein van Steeg van AM Vastgoedontwikkeling woensdag hun krabbel hebben gezet.

In de overeenkomst hebben beide partijen de gezamenlijk geformuleerde financiële en kwalitatieve randvoorwoorden voor de nieuwe woonwijk omschreven. Uiterlijk 1 april wordt de grond overdragen aan de gemeente Raalte. Het stedenbouwkundig bureau Inbo heeft inmiddels opdracht gekregen om de visies van beide partijen voor ’t terrein te vertalen in één stedenbouwkundig plan en één plan voor de inrichting van het openbaar gebied.

De verwachting is dat het definitieve plan nog voor de zomer voor goedkeuring aan het Raalter college en de directie van AM wordt voorgelegd. Daarna moet het bestemmingsplan worden vastgesteld en kan een begin worden gemaakt met het bouwrijp maken van het terrein. Vermoedelijk eind 2009.

“De behoefte om bijzonder te wonen is groot. Met dit bijzondere project in het mooie landschap van Salland maken we dit mogelijk”, verwoordt wethouder Gerard Elferink de ambities van AM en de gemeente Raalte. Het gebied wordt slechts voor een derde deel bebouwd. De kavels liggen aan de rand van het open gebied. Ze bieden uitzicht over het open terrein, de bosranden of de waterpartijen. De kavelgroottes variëren van 400 tot 1.000 vierkante meter. In totaal komen er op het terrein circa 350 woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.