heinose boer verliest kalf bij brand in schuur

In een kleine schuur met dieren, achter een boerderij aan de Verversweg in Heino, heeft donderdagochtend een brand gewoed. Voor een pasgeboren kalfje kwam hulp te laat, zo meldt de Stentor. De boer heeft vijf andere kalveren wel kunnen redden uit de brandende schuur. De brandweer van Heino had eenmaal ter plaatse het vuur snel onder controle, brandweerlieden van Lemelerveld kwamen voor niets.

Waarschijnlijk is de brand ontstaan doordat een lamp oververhit is geraakt. De boer had deze lamp er volgens de Stentor juist neergezet als extra warmtebron voor twee pasgeboren kalfjes. Hij ontdekte de brand doordat de asbestplaten op het dak van de schuur knapten. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot een dood kalfje en een gedeeltelijk verbrand dak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.