groots concert duo friends in wh zwart hal

Peter Wildeman en Duo Friends, bestaande uit Gerlinda van den Berg en Corrie Wielink, verzorgen zaterdag 31 januari om 15.00 uur een concert in de Willem Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld, een hal waar alle drie de artiesten nog niet eerder hebben opgetreden. Het belooft een interessant concert te worden met stukken Mozart, Vivaldi, Rachmaninov en Beethoven. Ook staat er een orgelimprovisatie en een vleugelsolo op het programma.

De oorsprong van het muziekmakende Duo Friends ligt op de middelbare school in Uddel. Tijdens repetities van het schoolorkest – en door dezelfde interesses – hebben Gerlinda van den Berg en Corrie Wielink elkaar leren kennen en elkaar daarna ook niet meer uit het oog verloren. In het millenniumjaar is hun eerste CD opgenomen, in samenwerking met organist Peter Wildeman. Deze CD sloeg zo goed aan dat nog drie albums volgden, waaronder één kerstalbum

Peter Wildeman, geboren in 1972 in Lisse, volgde zijn eerste orgellessen bij Leen Schippers.

Al spoedig werd zijn talent ontdekt en dat leidde op zeer jeugdige leeftijd tot een aanstelling bij diverse koren. Na een uitgebreide sollicitatie werd hij door de VOGG voorgedragen om organist te worden in de Gereformeerde Gemeente in Lisse. Daar werd hij organist op een 3-klaviers Slooff-orgel. Wegens zijn verhuizing naar Zeeland vervult hij momenteel de functie als gastorganist in de Gereformeerde Gemeente in Burgh-Haamstede.

Na een succesvolle Meao-opleiding is Peter direct fulltime de muziek ingegaan. Via zijn bedrijf Interclassic Music geeft hij al zijn geluidsdragers uit. Maar dit bedrijf geeft ook kwalitatief hoogstaande producten uit van andere gerenommeerde musici, zoals Duo Friends. Peter is dirigent pur sang en dirigeert vele bekende koren. Met diverse koren is hij op tournee geweest in het buitenland. Als organist doet hij jaarlijks zelf een tour door Canada en de Verenigde Staten. In Nederland geeft hij jaarlijks zeer vele concerten.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het voor het concert in de Willem Hendrik Zwart Hal gewenst vooraf te reserveren op telefoonnummer 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt 13,00 euro per persoon inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.