geboorteloket in deventer ziekenhuis open

Aangifte van geboorte kan vanaf nu ook worden gedaan in het nieuwe Deventer Ziekenhuis. Het ziekenhuis en de gemeente Deventer zijn verheugd deze voorziening ook in de nieuwbouw te kunnen aanbieden.

In het afgelopen jaar zijn er in het Deventer Ziekenhuis bijna 1.300 kinderen geboren. Doorgaans vindt in het ziekenhuis zo’n vijftig procent van alle bevallingen plaats. Meestal is dat op medische indicatie; daarnaast komen vrouwen poli klinisch bevallen. De kraamsuites lijken ook een grote aantrekkingskracht op zwangeren te hebben.

Op 18 januari 2001 zijn het Deventer Ziekenhuis en de gemeente Deventer met het geboorteloket gestart, eerst als proef. Door het aangeven van kinderen in het ziekenhuis mogelijk te maken, kunnen de ouders samen bij de aangifte aanwezig zijn. Het geboorteloket is van meet af aan een succes geweest. In 2002 is dan ook besloten deze service en samenwerking permanent voort te zetten.

Met de nieuwbouw van het ziekenhuis in het vooruitzicht besloten de gemeente en het ziekenhuis te kijken of het loket ook daar een plaats zou kunnen krijgen. Deze is nu te vinden op de afdeling verloskunde. Ook zijn in de afgelopen maanden de computerverbindingen aangelegd om één en ander technisch optimaal te laten verlopen. Vandaar dat het met ingang van heden weer mogelijk is een kind aan te geven in het Deventer Ziekenhuis.

De ambtenaar van de gemeente is dagelijks van 9.00 tot 10.00 uur in het ziekenhuis aanwezig. Prille ouders kunnen op een lijst aangeven of ze van de voorziening gebruik willen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.