fietsroutes onderbelicht in strooibeleid

Fietsers hebben een zware maandag achter de rug. Het was de hele dag glad op fietspaden en aan de randen van de weg. Van Onze Man aan de Aalvangersweg kregen we een foto binnen van een weg, “die net zo goed als openbare schaatsbaan dienst zou kunnen doen. Levensgevaarlijk voor al die fietsers van Heino naar Zwolle.”

De Aalvangersweg – we schreven er recent al meer over – ligt in Zwolle en is voor fietsers de kortste weg naar Zwolle. De weg ligt ook in Zwolle. Dat er niet gestrooid is, dat moet de gemeente Zwolle dus aangerekend worden. Typisch zo’n laatste weg van de gemeente die vergeten wordt in de strooiroutes.

Maar we hebben het maandag meer gezien. Op fietspaden was het doorgaans spekglad. Terwijl er met man en macht aan goede en veilige wegen voor de auto gewerkt is. Wat zou de reden zijn? Een auto die tegen een andere auto botst kost een hoop geld. Een fietser die onderuit gaat, loopt geen blikschade op. Zou daar het verschil liggen? We horen graag je ervaringen met het strooibeleid in Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.