Home / archiefcentraal / fietsenstalling station raalte snel vergroot

fietsenstalling station raalte snel vergroot

Plannen om de fietsenstalling van het Raalter station uit te breiden zijn in vergevorderd stadium. ProRail zorgt voor die uitbreiding en betaalt ook de kosten ervan. Het probleem van de te krappe fietsenstalling dat al jaren aan de orde is, lijkt dus ‘binnen afzienbare tijd’ tot het verleden te behoren. Dat blijkt uit antwoord van burgemeester en wethouders van Raalte op vragen van Gemeentebelangen.

GB had gevraagd mee te praten op provinciaal niveau waar geld te verdelen is voor het verbeteren van fietsknelpunten in de provincie. Zij wil dat Raalte daarin meepraat vanuit het belang van goede fietsverbindingen van de verschillende kernen naar Raalte, maar ook tussen de verschillende kernen onderling. Zowel voor woon-werk-verkeer als voor recreatief gebruik zijn goede fietsverbindingen lokkertjes voor het gebruiken van de fiets.

Het Raalter college antwoordt GB dat ze op provinciaal niveau volop meepraat. Dat heeft ook tot gevolg dat station Heino onder de aandacht gebracht wordt. Want ook daar is geregeld gebrek aan parkeerplaats voor fietsers. De provincie onderzoekt welke stations het snelst moeten worden uitgebreid. Heino natuurlijk, vindt het college van Raalte.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.