esther groenenberg band in holstohus

De Esther Groenenberg Band speelt zaterdag 14 februari in het Holstohus in Olst. Het optreden begint rond de klok van 20.15 uur. Zangeres Esther Groenenberg zong haar eerste liedje ‘Zuurkool met worst’ in het programma ‘Mooi! Weer de Leeuw’. De reacties waren destijds overweldigend en moedigden Esther aan om door te gaan met het maken van liedjes in haar moedertaal.

Esther kijkt met veel fantasie de wereld in en het gevolg is dat haar liedjes veelal een bijzondere invalshoek of een opvallend onderwerp hebben. Of ze zich nu laat inspireren door haar overbuurvrouw (wat zou zijn doen als de gordijnen dicht zijn?), haar eigen overlopende fantasie (hoor ik daar nu violen?), een lichamelijk mankement of de liefde met haar zonnige en donkere kanten… het levert vele frisse Nederlandse liedjes op.

Behalve Esther zingen ook de drummer en de toetsenist/gitarist van haar band. De band slaagt er bijzonder goed in om ook andere liedjes van nu (onder andere Racoon en Alicia Keys) en van hun helden (Sting, The Beatles en Paul Simon) nieuw leven in te blazen. Maar Esther doet meer dan het schrijven en zingen van liedjes. Het podium is natuurlijk dé plek om verhaaltjes te vertellen. Zonder moeite lukt het Esther om het publiek mee te sleuren in haar wereld. Met haar heldere stem en haar mimiek die nauwelijks een ‘neutrale stand’ kent, weet ze het publiek te ontroeren, te laten schaterlachen en van alles daar tussenin.

Kaarten à 12,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de bibliotheken in Olst en Wijhe, het Holstohus, Boek- en kantoorvakhandel Korten en aan de zaal (indien beschikbaar). Reserveren kan via 0570-561664 of per email: bib.olst@bibov.nl. Zie ook: staging2.kulturhusolstwijhe.nl en de site van Esther.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.