eric sardinas op ribsenblues festival 2009

Stevige bluesrock ‘n roll op een resonator-gitaar. Daar is Eric Sardinas bekend mee geworden. Met spetterende live-shows heeft hij afgelopen jaren de podia in de VS en Europa plat gespeeld. In 2005 was Sardinas met zijn band zelfs de opener voor de wereldtour van niemand minder dan meestergitarist Steve Vai. Tijdens Pinksteren 2009 zal hij met zijn vaste begeleiders naar het dertiende Ribs&Blues Festival in Raalte komen.

Met z’n gezicht verborgen achter zijn lange baard en cowboyhoed profileert Sardinas zich als een echte slide-gitaarvirtuoos, maar ook een bluesman in hart en nieren. Al op zijn zesde pingelt hij op zijn eerste gitaar en is hij al een liefhebber van de deltablues. Van oorsprong linkshandig leert Eric zichzelf gaandeweg steeds meer rechtshandig spelen. Het helpt hem bij het ontwikkelen van een eigen stijl, waarin naast de blues ook een prominente plek voor ouderwetse rock ’n roll is. Begin jaren ‘90 verhuist de gitarist naar Los Angeles, waar hij op straat zijn liedjes speelt.

Niet lang daarna formeert hij zijn eerste band. Meestergitarist Steve Vai is zodanig onder de indruk van Sardinas dat hij hem tekent op zijn eigen label en hem in 2005 mee op tour neemt. Zijn optredens zijn van hoog niveau, niet voor niets krijgt hij veel lof toebedeeld. Sterker nog, in Eric Sardinas zien kenners de toekomst van de moderne blues.