elfstedentocht voor heetense schooljeugd

Leerlingen van de St. Bernadetteschool in Heeten maken zich op voor de ‘tocht der tochten’. De schoolleiding is met het bestuur van IJsbaan de Pas overeen gekomen dat de kinderen – uiteraard onder begeleiding van juffen en meesters – donderdag onder schooltijd op de ijsbaan terecht kunnen. Want met zo’n mooie baan in het dorp is het eigenlijk wel verplicht om eens met alle leerlingen te genieten van het mooie winterweer. Net als in 2006, toen de school ook bezit nam van De Pas.

Voor leerlingen die dat willen is er de gelegenheid om een soort van Elfstedentocht te schaatsen. Ze krijgen dan een stempelkaart en mogen na ieder rondje een nieuwe stempel halen. Het is geen wedstrijd, maar een prestatietocht: Meedoen is belangrijker dan winnen! Volle stempelkaarten kunnen bij de juffen en meesters worden ingewisseld voor een oorkonde. De ouderraad zal zorgen voor een beker chocolademelk.

De kinderen lopen met hun meester of juf van school naar de ijsbaan. Het bestuur van de St. Bernadetteschool vraagt ouders of zij, indien mogelijk, op de ijsbaan kunnen zijn om de leerkrachten te assisteren bij het onderbinden van de schaatsen. Voor de kleuters geldt dat zij kijken naar de andere kinderen van school. Zij mogen schaatsen als vader, moeder of iemand anders hen helpt bij het schaatsen onderbinden. Een leerkracht krijgt dat in een uurtje onmogelijk voor elkaar met een groep van 25 kinderen.

Ouders zijn per brief op de hoogte gebracht wanneer hun kroost op de ijsbaan te vinden is. ’s Ochtends van 10.30 tot 11.45 uur is het de beurt aan de groepen 3 en 4, groep 5 (Ben) en groep 6 (Rikie/Henriëtte). De kleutergroepen van meester Lukas en juf Marian komen dan kijken. ’s Middags mogen groep 5 (Joke), groep 6 (Kim/Joyce) en de groepen 7 en 8 van 13.00 tot 14.15 uur schaatsen. De kleuters van juf Maaike, Dinie en Veronique komen dan kijken. Alle ouders, opa’s oma’s en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om te komen kijken en mee te genieten op het ijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.