drie tenten op domineeskamp met carnaval

Carnavalsvereniging De Stöppelkaters viert carnaval dit jaar – zoals al een tijdje bekend – op de Domineeskamp in Raalte. Vanwege de sluiting van De Leeren Lampe in het voorjaar van 2008, wordt er een tijdelijke residentie op het Raalter feestterrein gebouwd. Er komen van 21 tot en met 24 februari drie grote tenten te staan met een totale oppervlakte van 3.000 vierkante meter.

“Alles wordt inpandig en dus lekker warm, want het kan vriezen of dooien”, vertelt Ton Groot Beumer, die zich samen met Paul Wittenhorst, Jan Kodden en Wil Osendarp heeft beziggehouden met de zoektocht naar een andere residentie. “De drie tenten komen straks tegen elkaar te staan. Eén van die tenten wordt de echte ‘feesttente’, in de middelste tent komen onder meer de entree, muntverkoop, toiletten en garderode, terwijl in de derde tent een echte ‘Bruune bar’ komt. Met een eigen sfeer. Daarbij komt ook het Roalter Ethuus, want een warme hap hoort er bij”, zo vertelt Groot Beumer met gepaste trots.

Vanaf zaterdagmiddag 21 februari tijdens de grote kinderoptocht tot en met het Bessembal dinsdagavond 24 februari is er van alles te doen voor iedereen die carnaval wil vieren. Op zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagmiddag is de toegang helemaal gratis. Daarnaast zijn er de razend populaire carnavalsavonden zoals het Kielenbal, het Mooie Meidenbal, het Rosenmontagbal en het Mooie Meidenbal, waarbij steeds livemuziek en DJ’s de feeststemming erin brengen. En maandagmiddag is natuurlijk het traditionele Rosenmontagconcert in samenwerking met collega-vereniging De Zwabberaars.

Net als bij ‘Lampe’ moet voor dat concert en de avonden wel entree betaald worden. Maar voor de echte feestvierders zijn er vanaf heden bij Annie Schulten passe-partouts voor slechts 20 euro te koop. Die zijn alleen in de voorverkoop te koop, zolang de voorraad strekt. Daarmee kun je er alle vier avonden bij zijn en ook nog het Rosenmontagconcert bezoeken.

Omdat het nieuwe feestcomplex voor iedereen nieuw is, verwachten de Stöppelkaters een grote belangstelling van iedereen in Raalte en wijde omgeving die carnaval een warm hart toedraagt. De Stöppelkaters krijgen in ieder geval de steun van Rohda Raalte. Tientallen vrijwilligers van deze club zullen vier dagen lang de bars en garderobe bemannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.