discussie avond over kunstwerken in olst

De ‘Maatschappij tot Nut van het algemeen’ houdt woensdag 21 januari een discussie-avond met als onderwerp: Kunst in het dorp Olst. Aanleiding voor de avond zijn twee kunstwerken die nog niet zo lang geleden in het dorp zijn geplaatst.

Het gaat hierbij om Ga’k Ga’k Nie! van de Space Cowboys in de Olsterhof en Kantwerk van de Belgische kunstenaar Marc de Roover in Olst Zuid. De komst van beide kunstwerken heeft de tongen aardig losgemaakt in Olst. Reden voor het Nutsbestuur om er maar eens een avondje over te praten. Jaap Dijkstra, oud gedeputeerde van de provincie Overijssel en oud waarnemend burgemeester van de gemeente Olst zal tijdens de avond over het nut en de noodzaak van kunst in de openbare ruimte spreken.

Een lid van de gemeentelijke Adviescommissie Beeldende Kunst Olst-Wijhe geeft een uiteenzetting over het werk van de commissie. En uiteraard zullen de makers van de twee kunstwerken een toelichting geven op hun werk. Wilfred Vruggink zal na de pauze het gesprek met de aanwezigen leiden. De discussie-avond begint om 20.00 uur in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Toegang is gratis. In verband met bespreken van de zaal graag wel opgeven. Dit kan bij Martijn Gielbert: 0570-565958 of m.gielbert@kpnplanet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.