Home / archiefcentraal / danny bryant komt spelen op ribsenblues

danny bryant komt spelen op ribsenblues

De Britse Danny Bryant’s RedeyeBand is als vierde act aan de line-up van Ribs&Blues 2009 in Raalte toegevoegd. Naamgever Danny Bryant wordt inmiddels al een aantal jaren gerekend tot de betere bluesgitaristen van Europa. Een reputatie die deze echte bluesrocker vooral te danken heeft aan een onwaarschijnlijk groot aantal spetterende live-optredens met zijn RedEyeBand, bestaande uit zijn vader Ken Bryant op basgitaar en Trevor Bar op drums.

Tijdens Pinksteren 2009 krijgt hij op het gratis bluesfestival in Raalte zeker gezelschap van The Fabulous Thunderbirds (VS), Cuby & the Blizzards en Samuel Eddy (Ierland). Zij werden eerder al vastgelegd. Met zeven andere nationale en internationale acts wordt op het moment nog druk onderhandeld.

Danny Bryant werd in 1980 geboren in Hertfordshire. Pas op zijn vijftiende levensjaar begon hij met gitaarspelen, maar al na drie jaar werd hij beroepsmuzikant. Tijdens naar schatting zo’n 2.000 concerten speelde hij als begeleider van illustere artiesten als Joe Cocker, Jef Beck, Greg Allman, Carlos Santana, Mick Taylor van de Rolling Stones en Peter Green van Fleetwood Mac. Met zijn huidige RedEyeBand heeft Bryant afgelopen jaren al zes albums gemaakt die vooral in de Europese blueswereld veel indruk maakten.

In landen als Italië, Duitsland en Nederland heeft Bryant een grote naam opgebouwd. Daaraan droeg ook een gast als Walter Trout (op de vierde cd ‘Days like this’) zijn steentje bij. In maart 2008 verscheen het zesde album ‘Black and White’. De naar die CD genoemde tournee bracht de Britten al naar ruim honderd verschillende podia in twaalf landen. Op het podium van Ribs&Blues als grootste free festival op blues- en bluesrockgebied in Oost- en Noord Nederland mocht hij in 2009 dan ook niet ontbreken.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.