dana fuchs blikvanger bij ribsenblues 2009

Tijdens haar eerste optredens op Nederlandse bodem deed Dana Fuchs meteen het nodige stof opwaaien. Haar rauwe en doorleefde stem vol soulvolle blues en dampende southern rock staat in schril contrast met haar sexy voorkomen. Maar met beide ingrediënten weet Dana het publiek steeds snel voor zich te winnen. Ribs&Blues is dan ook blij dat zij tijdens Pinksteren op het grote podium op festivalterrein De Domineeskamp in Raalte zal staan.

Dana Fuchs is haar muzikale carrière begonnen in The First Baptist Gospel Choir. Door de steun van haar oudere zussen als muzikale mentoren werd zingen al snel een passie voor haar. Op haar zestiende was ze al frontvrouw van een plaatselijke band in The Roadside Holdiday Inn in Florida. Dat was het begin van honger naar meer en naar beroemdheid. Toen ze 19 jaar oud was verraste ze vriend en familie dan ook met de mededeling dat ze af zou reizen naar New York om daar haar muzikale geluk te beproeven in ‘the Blues’. Daar ontmoette ze gitarist John Diamond, met wie ze The Dana Fuchs Band oprichtte. Binnen een jaar was dat een gerenommeerde band in het New Yorks Bluesclubcircuit.

Na twee jaren hard werken vond Dana het de hoogste tijd voor veranderingen. Samen met Diamond begon ze met het schrijven van eigen materiaal. Niet lang daarna werd ze ontdekt door de producers van de musical ‘Love, Janis’. Vier avonden per week kroop ze in de huid van de legendarische Janis Joplin. Met haar fantastische vertolking kreeg ze er een zeer grote schare fans bij. Intussen heeft Dana twee albums uitgebracht, waaronder het prachtige live-album ‘Live in N.Y.C.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.