computercursussen voor ouderen populair

De computer is haast niet meer weg te denken. Telebankieren, herhalingsrecepten aanvragen bij de huisarts, aanvragen doen bij de gemeente. Steeds meer wordt er vanuit gegaan dat men de computer kan hanteren. Zeker voor ouderen soms een lastige zaak. Landstede Volwassenenonderwijs biedt voor hen speciale cursussen.

Mariet Bessembinder en Gerda Holterman, twee 55-plussers, volgen al enige tijd diverse computercursussen bij Landstede. Beiden zijn vanuit een heel verschillende startpositie begonnen. Gerda heeft al vanaf het prille begin computercursussen gevolgd. Ooit nam zij zelfs nog deel aan de cursus DOS. “Een heel ander programma dan tegenwoordig. Het is er allemaal eenvoudiger op geworden”, aldus Gerda. September 2008 begon zij met Word en Excel en heeft nu zoveel kennis opgedaan, dat zij op dit moment de Computercursus Maatwerk volgt. Hierbij leert zij de finesses van diverse computerprogramma’s. Gerda kruipt dagelijks achter de computer om te e-mailen en te internetten. Ook het bewerken van foto’s beheerst zij.

Voor Mariet lag het anders. “Ik wist niet eens hoe ik de computer moest aanzetten!” Zij was echt een leek op dit gebied en startte in september 2007. Zij is blij dat zij dit initiatief genomen heeft. Nu kan zij e-mailen, internetten, een tekst opstellen en ordelijk in mappen opbergen. Zij is stellig van plan in september deze cursus te vervolgen en zich nog verder in de vele mogelijkheden te bekwamen. “Wij kunnen iedereen, en zeker ouderen, aanraden deze cursus te gaan volgen”, vertellen de dames. “De docenten van Landstede bieden professionele begeleiding en hebben veel geduld. En, het is gezellig met zo’n groep bij elkaar!”

De computercursussen worden gegeven bij Landstede Training Opleiding & Advies aan de Zwolsestraat 63a in Raalte. De cursus start op donderdag 29 januari van 19.00 tot 21.30 uur (achttien lessen voor 60 euro) en op dinsdag 24 februari van 12.45 tot 15.30 uur (vijftien lessen voor 30 euro). Voor beide cursussen bedragen de materiaalkosten 25 euro. Voor info en aanmelding kan je terecht bij Landstede Infoshop in het Raalter Kulturhus (088-8508215) of aan de Zwolsestraat 63a (088-8508200).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.