ceremoniele eerste steen luttenbergse hal

Zoals het een goed CDA-dorp betaamt, was het in aanloop naar de ceremoniële eerste steenlegging van de nieuwe sporthal in Luttenberg tot een groot compromis gekomen, zo stelde Herman Holtmaat, voorzitter van Stichting Sportbelangen Luttenberg vrijdag aan de aanwezigen. Wethouder Roger de Groot mocht dan ook één plaquette onthullen namens de overheid en sponsoren, vrijwilliger/bouwcoördinator Jan Jansman mocht namens allle vrijwilligers een tweede herinneringssteen installeren.

Ook de wethouders Blijdenstijn en Haarman, diverse raadsleden, ambtenaren en plaatselijke prominenten waren vrijdagmiddag bij de ceremonie aanwezig. De werkzaamheden aan de sporthal zijn overigens al maanden geleden begonnen. De installatie van de herinneringsstenen was dan ook zuiver ceremonieel. Herman Holtmaat hoopt dat de sporthal op 24 mei gereed is. “Op die dag vieren we het 75-jarig bestaan van SDOL en de opening van de sporthal zou een geweldig cadeau zijn.”

De nieuwe sporthal kost in totaal zo’n 2,4 miljoen euro. Meerdere overheidsinstanties subsidiëren het project, daarnaast heeft ook de Luttenbergse gemeenschap diep in de buidel getast. Gerben Holtmaat, voorzitter van SDOL dat de hoofdgebruiker van de sporthal en de bijbehorende faciliteiten zal worden, is van mening dat SDOL na de realisatie van de sporthal bijna klaar is voor de toekomst. “Maar we zijn nu druk aan het lobbyen voor kunstgras. De vereniging groeit uit de voegen. We hebben nu 550 leden. En uitbreiding van de beschikbare ruimte zit er gewoon niet in. Met een kunstgrasveld hebben we er zeker een trainingsveld en een wedstrijdveld bij. Het is zaak dat het kunstgras er zo snel mogelijk komt!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.