carnavalswinkel in voormalig mitra pand

De Carnavalswinkel van Vera Aa is dit jaar gevestigd in het voormalige Mitra-pand aan de Nieuwe Markt 13 in Raalte. Daar kun je terecht voor circa 150 vierkante meter aan carnavalsplezier. Van kleding voor jong en oud tot confetti, van vreemde accessoires tot grote toeters, alles wat met carnaval te maken heeft, is er te vinden. “Carnaval kenmerkt zich dit jaar door veel glitter en glamour”, vertelt Vera. “Verder zijn de oude petticoats, de rock’n roll rokjes en alles wat met piraten te maken heeft, helemaal in. En carnaval mag inmiddels ook sexy zijn. Voor de dames zijn er veel sexy outfits. Van korte jurkjes tot een sexy legeroutfit. Maar sexy betekent niet hetzelfde als plat. Alles blijft heel smaakvol.”

Behalve op de individuele carnavalsvierder die gewoon leuk en/of origineel voor de dag wil komen, is de winkel ook met name gericht op groepen carnavalsvierders. Vera en haar personeel zorgen voor goede offertes en vervolgens wordt de bestelling geplaatst. De orders komen als één geheel binnen. Maar, zo merkt Vera op: “Zorg dat je er op tijd bij bent. Bij carnaval moet alles vaak op de korte termijn. En we krijgen alles voor mekaar, maar dan moeten we de bestellingen wel op tijd binnen hebben.” Wel geeft Vera aan dat ze over anderhalve week gaat starten met een bestellingsysteem waarbij ook een tweede keuze moet worden aangegeven. “We gaan altijd voor de eerste keuze en dat lukt in 99 procent van de gevallen ook, maar als je wat later bestelt, loop je nou eenmaal het risico dat niet alle maten meer voorhanden zijn. Die tweede keuze bouwen we in als zekerheidje. Zodat niemand achter het net vist!”

Vera is blij dat zij met haar winkel een steentje mag bijdragen aan het carnaval in Raalte en omstreken Want hoewel carnaval voor veel mensen onlosmakelijk verbonden blijft met bier en seks, roemt Vera met name ook de zorg die veel mensen en carnavalsgroepen aan hun outfits en carnaval in het algemeen besteden. “Al die carnavalsgroepen die zo druk bezig zijn met het feest zie ik als een stukje sociaal kapitaal. Zo meteen staan we weer met tienduizenden mensen langs de kant om naar de optocht te kijken. En wie maken dat mogelijk? Juist, alle vrijwilligers en wagenbouwers. Dat er zo meteen drie joekels van tenten op de Domineeskamp komen te staan, kan ook alleen maar door de inzet van alle vrijwilligers. Zij hebben carnaval in deze regio groot gemaakt!”

De Carnavalswinkel beschikt wederom over een eigen website. Daarop is een kleine selectie van de waren te zien. “Want als ik alles wat ik kan leveren op het internet zou moeten zetten, zou die site gewoonweg te klein zijn. Ik werk samen met internationale leveranciers, die over een enorm assortiment beschikken. Hier in de winkel heb ik diverse extra boeken, waarin men een kijkje kan nemen.” Maar daarnaast voorziet de site ook in een stukje beleving. Je kunt er luisteren naar de Stöppelkraker van het jaar, andere hits komen voorbij, er staan wetenswaardigheden op en ga zo nog maar even door. Bij de Carnavalswinkel kun je overigens ook terecht voor kaarten voor de feesttenten van de Stöppelkaters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.