cabaretweekend in het raalter hoftheater

Het Hoftheater staat vrijdag 16 en zaterdag 17 januari in het teken van cabaret. Op vrijdag de 16de komt woordkunstenaar, criticus en cynicus Jeroen van Merwijk naar het Hoftheater en zaterdag de 17de zijn de mannen van Niet Schieten! te zien in het Raalter theater.

In april 2006 ontving Jeroen van Merwijk de Annie M.G. Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied, voor zijn lied ‘Dat vinden jongens leuk’. Zijn voorstelling ‘Graag meneer Van Merwijk!’, die hij op de planken zal brengen in het Hoftheater, mocht rekenen op positieve reacties van de pers. Zo schreef het AD bijvoorbeeld: “Zijn liedjes, van oudsher zijn handelsmerk, zijn pareltjes. Van Merwijk combineert prikkeldraad met pure poëzie. Het maakt ‘Graag meneer Van Merwijk’ tot een memorabele voorstelling in een al even indrukwekkend oeuvre.”

De mannen van Niet Schieten! willen de avond gebruiken om hun excuses aan te bieden. In hun vorige programma ‘Loverboys’ hebben ze het publiek namelijk voorgelogen, gemanipuleerd, gechanteerd, bedreigd en afgeperst. Puur uit eigenbelang. Hiermee hebben zij de speciale band, die zij met het publiek hebben, op het spel gezet. Ja ja… Daarom krijgen de bezoekers het in ‘Nymfomannen’ voor het zeggen. Je bepaalt het verloop van de avond en welke zintuigen er geprikkeld moeten worden. De heren gaan voor je door het stof (er kunnen fragmenten in de voorstelling zitten die niet geschikt zijn voor mensen onder de 16 jaar). Verleidelijk, toch? Ook over ‘Loverboys’ was de pers enthousiast.

Kaarten voor deze voorstellingen zijn te koop bij de VVV/ANWB aan de Varkensmarkt 8 in Raalte of via staging2.hoftheater.nl. Daar kun je ook videofragmenten bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.