aalscholvers op de plek van oude danszaal

Vogelliefhebber Gerard Broekgerrits is niet alleen gek op vogels, hij heeft ook oog voor bijzondere details. Een ijsvogletje op bijzonder terrein hier, een ooievaar te vroeg of te laat daar, Broekgerrits ziet het allemaal. Mooier nog, hij maakt er vaak ook foto’s van en stuurt deze dan – zoals het hoort – door naar Salland Centraal.

Zo legde hij van de week een vergadering vast van aalscholvers. Met z’n dertienen zaten ze in de mooie oude lindeboom bij de Maatmansbrug langs het Sallands Kanaal bij Raalte. “En weet je dat daar achter vroeger een café met danszaal stond”, aldus Broekgerrits. “Daar was mijn vader nog eigenaar van. Café Uitzetter heette dat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.