zinloze u borden voor ongeval op snelweg

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden genoeg om daar maar eens wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man reed van Wijhe naar Zwolle en zag een nieuw bord.

Een nieuw bord? U33. Wat betekent dat? Je komt ze ineens overal tegen. En je ziet aan alles dat ze nieuw zijn. Ze glimmen nog lekker blauw. En aan de achterkant zien de stalen buizen waarmee ze bevestigd zijn er nog goed uit. We hebben er zelfs al eerder over geschreven. Dat die borden er zouden komen. En ook dat het uitwijkroutes zijn, voor als er ongevallen op snelwegen ontstaan. Als zo’n snelweg vastloopt, moet je goed door de binnenlanden van Salland je weg kunnen vervolgen aan de andere kant van de file op die snelweg.

Onze Man vindt dat nou typisch een voorbeeld van overbodige borden. Want tegen de tijd dat Nederland weet wat die U-borden betekenen, is er niemand meer zonder TomTom. Als je met zo’n navigator de file wilt ontwijken, hoef je niet op verkeersborden te kijken. Dan wórd je nameliijk omgeleid. En wel via de kortste weg in plaats van via een grote slinger die de weg-inrichters in gedachten hadden. Weg met die U-borden. Hoe nieuw ze ook mogen zijn. Weet je nog meer verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.