zeer grote opkomst crossloop luttenberg

De opkomst voor de 31ste editie van de Crossloop Luttenberg heeft de organisatie van het loopevenement zondag volledig verrast. Deze was werkelijk overweldigend! Het aantal deelnemers heeft alle records overtroffen.

Het aantal deelnemers dit jaar was tweemaal zoveel als vorig jaar. Door de enorme toeloop van enthousiaste lopers ontstonden er lange rijen bij de inschrijving. De uitgifte van de loopnummers ging dan ook niet zonder problemen. “We gaan er alles aan doen om dit soort problemen bij de eerst volgende wedstrijden te voorkomen”, aldus de organisatie van het Sallands Cross Circuit, die alweer druk bezig is met de voorbereidingen op de crosslopen in Nieuw Heeten (Tweede Kerstdag) en Liederholthuis (27 december).

Door een technische storing in Luttenberg zijn de finishtijden van de vijf kilometer lopers niet goed geregistreerd. Alle lopers zijn wel in volgorde van binnenkomst goed geregistreerd, echter niet met de juiste finishtijden. Winnares bij de dames werd desondanks Lotte Huiberts uit Laag Zuthem. Tweede werd Lisa Reimert (Raalte) en derde Willie Lozeman (Mariënheem). Bij de mannen ging de hoofdprijs op de vijf kilometer naar Leon van der Lans. Hij was net iets sneller dan Raaltenaar Martin Breunissen en Koen Veldhuis.

Op de tien kilometer was in Luttenberg Jolien Schutte uit Luttenberg de rapste in een tijd van 42 minuten en 47 seconden. Wiea Nijhoff uit Heino (43.57) pakte het zilver en Thea Klink uit Laag Zuthem (44.43) maakte het podium compleet. Bij de heren was in Luttenberg Jan Scheenstra (33.47) de grote winnaar. Bart van Zeist (35.03) werd tweede en Johan Kats (35.13) derde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.