win beltegoed met je kennis over vuurwerk

Naast het geven van vuurwerkvoorlichting op basisscholen en in het voortgezet onderwijs, doet bureau Halt Regio IJssel-Vecht dit jaar ook mee aan de organisatie van een prijsvraag op staging2.knalrelaxed.nl.

Via de site kunnen jongeren beltegoed winnen als ze drie vragen over schade, regels en veiligheid goed beantwoord hebben en hun gegevens insturen. De prijsvraag sluit op woensdag 17 december. Op donderdag 18 december krijgen de Halt-bureaus van Halt Nederland de namen en adressen aangeleverd van vijf jongeren uit hun regio, die beltegoed hebben gewonnen. Hoeveel blijft nog even een verrassing.

Op de website staat naast de prijsvraag ook van allerlei informatie over het veilig en verantwoord omgaan met vuurwerk. Naast voorlichtingen aan jongeren van 11 tot 14 jaar is er dit jaar voor het eerst ook specifiek aandacht voor de rol van ouders. Ook is er een apart gedeelte voor scholen en gemeenten.

De voorlichtingen in het basisonderwijs zijn primair gericht op kennisoverdracht. Het lesboekje voor de leerlingen van groep 7 en 8 gaat in op vuurwerkthema’s als veiligheid, vernieling, slachtoffers, wetten en regels. De Halt-voorlichtingen in het voortgezet onderwijs richten zich dan ook met name op hun manier van omgaan met vuurwerk: Denk je aan je eigen veiligheid en die van omstanders, probeer je overlast te voorkomen en durf jij nee te zeggen als je vrienden je uitdagen iets te doen met vuurwerk dat niet mag?

Daarnaast biedt Halt scholen en gemeentes brieven aan die zij aan ouders kunnen versturen of meegeven. In de brief wordt ingegaan op hun rol en wordt gewezen op de informatie op de website. Ouders van jongeren die bij Halt komen voor een Halt-afdoening voor vuurwerk, worden ook expliciet gewezen op de informatie en tips op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.