vrom starten met stort in linderveldplas

Het storten van vervuilde grond en slib in de Linderveldplas kan gewoon beginnen, zo zegt minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in een reactie op kamervragen van het CDA. De stort was door de gemeente Deventer stilgelegd op basis van milieuoverwegingen. De provincie Overijssel heeft een risicoanalyse laten opstellen. De verondieping mag op basis daarvan wat betreft de minister zo spoedig mogelijk beginnen.

Volgens minister Cramer heeft het verantwoordelijke waterschap wel goed naar de kwaliteit van het grondwater gekeken. “Ik zie op dit moment geen enkele aanleiding te veronderstellen dat het Waterschap Groot Salland onzorgvuldig heeft gehandeld en de belangen en zienswijzen van omwonenden onvoldoende zou hebben meegewogen bij de besluitvorming in deze kwestie”, zo luidt één van de antwoorden op de vragen van CDA-Kamerlid Bilder.

“Het Waterschap Groot Salland ziet toe op de correcte naleving van de voorschriften van het besluit bodemkwaliteit”, vervolgt de minister. “Deze voorschriften zijn mede gebaseerd op de zorg voor het grondwater. Ik hecht aan een goede en zorgvuldige uitvoering van het besluit. De verantwoordelijkheid voor het oplossen van deze impasse ligt bij het Waterschap Salland. Desgevraagd ben ik bereid in deze specifieke situatie met het waterschap in overleg te treden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.