vijf leden herenkoor luttenberg gehuldigd

Na afloop van de eucharistieviering in de kerk van de H. Cornelius in Luttenberg zijn zondag vijf jubilarissen van het Herenkoor gehuldigd. Samen goed voor maar liefst 235 jaar lidmaatschap.

Gerard Klomp en Hein Bosch ontvingen de versierselen die horen bij een 50-jarig lidmaatschap. Herman Vloedgraven en organist Henri Fikken werden gehuldigd voor hun 40-jarig lidmaatschap. Een bijzondere huldiging was er voor Johan Veldmate, die maar liefst 55 jaar lid is van het Herenkoor. De jubilarissen werden gehuldigd na afloop van de eucharistieviering onder leiding van pastoor Brummelhuis, die de tijdelijk afwezige pater Scholten verving. In zijn toespraak memoreerde Brummelhuis aan het belang van het koor.

Juist de inbreng van het koor zorgt voor een bijzondere chemie in de kerk, waardoor het geloof een nog diepere betekenis krijgt. Het Herenkoor zet zich vooral in voor het behoud van de traditionele én vernieuwende Gregoriaanse gezangen. Hoewel de gemiddelde leeftijd boven de 50 ligt, is er ook aanwas van jongere zangers.

Het Herenkoor Luttenberg verzorgt op kerstavond de nachtmis in de plaatselijke kerk met Gregoriaanse en Nederlandse liederen. En op 28 december werkt het koor mee aan een live uitzending op Radio 5 van de KRO. Samen met muziekvereniging De Bergklanken uit Luttenberg wordt de muzikale omlijsting van deze viering verzorgd. De uitzending begint zondag 28 december om 11.00 uur op Radio 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.