travel 2 explore in motormuseum raalte

Het reisbureau Travel 2 Explore verzorgt zondagmiddag 11 januari enkele presentaties in het American Motorcycle Museum in Raalte. Travel 2 Explore is gespecialiseerd in de organisatie van trektochten en reizen op de motor. In het AMM staan motortrektochten naar de Himalaya en Zuid Amerika centraal.

Travel 2 Explore pretendeert geen reizen te verkopen maar ervaringen. Edwin van Delden (geboren en getogen in Glanerbrug), die het reisbureau samen met Paul Duijf heeft opgericht, vertelt: “Als je ooit in zuidelijk Ethiopië tegenover een dame van de Surmi stam hebt gestaan, zij gekleed in een lendendoek en met een ontbijtbord in haar onderlip, terwijl ze net uren heeft moeten lopen voor alleen maar een kruik water en jij, er uitziend als een ruimtemannetje in je luxe outfit inclusief integraalhelm, dan weet je hoe je moet relativeren. Je vraagt je op zo’n moment dan echt af waar wij ons allemaal zo druk over maken in de zogenaamde moderne wereld.”

Als je op een motorreis van Travel 2 Explore mee gaat is het niet alleen belangrijk om een motorrijbewijs te hebben maar zeker ook een flexibele instelling. De kleine groepen van tussen de acht en twaalf rijders (afhankelijk van de bestemming) rijden namelijk door onherbergzame gebieden als bijvoorbeeld de Himalaya en de Andes, waarbij het meer dan eens voorkomt dat de route veranderd wordt wegens de lokale (weers)omstandigheden. Het is dan aan de gids en de groep en het gezonde verstand om veilig het hotel voor die avond te bereiken.

Edwin: “Het doel van bijvoorbeeld de Himalaya reis is om op een originele Enfield motor de hoogst berijdbare pas ter wereld te bereiken, de Khardung La op 5.610meter. Afgelopen september had het echter al zo veel gesneeuwd op die hoogte dat we met de motoren volledig vast kwamen te zitten op 5.300meter en niet verder konden. Hoe reageerde de groep? Jammer dat we de pas niet gehaald hebben maar wat een reis! Dus het rijden in de Himalaya was het doel en niet het bereiken van een bergpas. Twee weken met gelijkgestemden deze reis beleven onder totaal andere omstandigheden dan we gewend zijn leverde mooie avonturen en leuke verhalen op, die nooit meer vergeten zullen worden. Wat de laatste jaren ook opvalt, is dat er steeds meer dames mee gaan op onze reizen, soms zelfs individueel. Wij juichen dit alleen maar toe want het komt ten goede aan de groepssamenstelling en… dames maken de minste brokken!”

De presentatie over de Himalaya Motor Challenge gaat zondag 11 januari om 13.00 uur van start. Op een originele Royal Enfield Bullet 500 cc gaan de deelnemers dwars door de Himalaya naar de hoogst berijdbare bergpas ter wereld, de Khardung La, 5600 meter hoog. Een uniek motortraject langs eeuwenoude culturen en door waanzinnige landschappen. Om 14.00 uur begint een presentatie over de Trans Andes Motor Challenge door Zuid Amerika. De deelnemers rijden op de motor langs alle superlatieven van Zuid Amerika. Het hoogst bevaarbare meer ter wereld, de diepste canyon ter wereld, de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, de rijkste zilvermijnen ter wereld en het grootste zoutmeer ter wereld. Na afloop van de presentatie bestaat er gelegenheid tot het stellen van vragen. De entree van de presentaties is gratis.

Naast motorreizen organiseert Travel 2 Explore ook trektochten en expedities naar onder andere Groenland, IJsland, Ecuador en Oeganda. Voor alle informatie en opgave voor de presentaties kun je kijken op staging2.travel2explore.nl of bellen naar 0346-769003 of 06-44254136.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.