thijs van leer op kerstconcert grootkoor

Niemand minder dan de bekende fluitist Thijs van Leer (bekend van de rockband Focus) is solist tijdens het kerstconcert van het Grootkoor Overijssel in de katholieke kerk van Schalkhaar. Dat concert is op donderdag 18 december.

Ook de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen leveren een vocale bijdrage aan deze avond. De begeleiding van koor en solisten is in handen van de pianist Rob van Dijk. Op het programma staan bekende Christmas Carols en koorwerken uit de Messiah van Händel, maar ook het kerstlied Silent Night zal niet ontbreken.

Het Grootkoor Overijssel is een projectkoor en bestaat al weer enkele jaren in de provincie Overijssel. Momenteel zingen ruim 75 enthousiaste zangers en zangeressen mee in dit Grootkoor. Vanaf september heeft het koor een aantal malen gerepeteerd in Raalte. Daarnaast hebben de koorleden ook thuis kunnen studeren met behulp van een studie-CD.

Volgens dirigent Nan van Groeningen bestaat er in Nederland een grote behoefte aan zingen in een dergelijk grootkoor. “Momenteel zijn er maar liefst tien grootkoren actief in Nederland. Ieder koor telt zo’n 75 tot 250 koorleden. Voor al deze zanglustigen organiseren wij unieke concerten en diverse koorreizen in binnen- en buitenland”, aldus Van Groeningen.

Voor meer informatie en het reserveren van toegangskaarten kun je terecht op staging2.grootkoor.nl. Maar je kunt ook kaarten kopen bij Odille kadowinkel in Schalkhaar en Annie Schulten Lederwaren in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.