stichting sallandus presenteert eerste sally

Rob te Wierik van Stichting Sallandus moest er speciaal een zonnebril voor opzetten, zo oogverblindend mooi was de eerste ‘Sally’ volgens hem. Sally is een speciale uitgave van Stichting Sallandus, die het afgelopen jaar de festiviteiten omtrent het 150-jarig bestaan van het Overijssels Kanaal regisseerde. Het blad werd woensdagmiddag in de MOK-werfjes in Raalte aan de betrokkenen gepresenteerd.

In het luxe magazine, een glossy zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, staan diverse verhalen die met het Overijssels Kanaal te maken hebben. Van interviews met ‘kanaalburen’ als Jan Smeekens en Pros Veldman tot aan historische verhandelingen of een grappig verhaal over de belevenissen van een echte waterhond.

Sally is gemaakt onder hoofdredactie van Harrie Kiekebosch. Hij vroeg Sallandse journalisten, fotografen, dichters, opmaakspecialisten en wat dies meer zij bijdragen aan het blad te leveren. Journalisten duiden immers de gemeenschap waarin ze werken. Door samen te werken aan Sally ontstaat er vast een gebroederlijke eenheid ten bate van de streek, aldus de gedachte van Sallandus.

Met Sally sluit Sallandus alle festiviteiten omtrent het jarige Overijssels Kanaal af. Voor volgend jaar wachten nieuwe projecten en misschien ook een nieuwe Sally. “We blijven actief in het met elkaar verbinden van overheid en burger”, stellen Rob te Wierik en Dominique Doedens van Sallandus. “Het is een ‘hell of a job to do’, maar we doen het graag.” Het blad kost 4,95 euro en is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij meerdere winkels in Salland. De eerste vijfhonderd exemplaren zijn al weg. Sallandus staat komend weekend met een stand bij de grote kerstshow bij Tuincentrum Johnny Holtkuile en zondag op de kerstmarkt in Swaenewoerd. Daar kun je ook een exemplaar aanschaffen.

De verkooppunten: De Kaborij en Super de Boer (Lemelerveld), Bruna, C1000 en Schulten Lederwaren (Raalte), Plus Severijn en Alferink Kado (Heeten), Spar en Roesink Warenhuis (Lettele), Fahner Plus (Schalkhaar). Voor grotere aantallen voor bedrijven/organisaties kan rechtstreeks contact opgenomen worden met Dominique Doedens van Sallandus: 06-21268067.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.