sensatie tijdens masterspringen ruiterdagen

De Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem zijn gestart. Op Tweede Kerstdag kwamen de eerste combinaties de piste binnenrijden. Overdag waren het de B- en L-ruiters die hun springkunsten aan het publiek lieten zien. ’s Avonds gingen de hindernissen een stuk de lucht in.

Het Masterspringen telde een deelnemersveld van maar liefst zestien ruiters en amazones. De afvalrace begon met hindernissen op ongeveer 1.35 meter, maar dat liep op tot wel 1.70 meter. Na drie rondes waren er nog vijf combinaties over voor de barrage. Plaatselijke favorieten Jan Diepman uit Hoonhorst en Rianne Nalis uit Wijhe waren toen al afgevallen. In de allesbeslissende barrage werd er hard gereden, want alleen voor de winnaar lag er een envelop met 500 euro klaar. Het publiek, dat in grote getale naar Manege Bartels was gekomen, zat op het puntje van de stoel. Remco Been was met zijn paard Volvo’s Tinsday een fractie van een seconde sneller dan nummer twee Tom Brinkman met zijn paard VIP uit Twello. Been nam de goed gevulde envelop en de deken voor zijn paard in ontvangst.

Overdag presteerden de regionale ruiters en amazones goed. Zo wist Judith Heijmeriks van de Heemruiters uit Mariënheem in het klassieke parcours van de klasse B een vijfde prijs in de wacht te slepen. Zij plaatste zich net als clubgenoot Jan Wiggers voor de finale op maandag 29 december om 18.30 uur. Ook Roel Moors uit Raalte zal dan aan de start verschijnen. Na de B-finale start om 20.30 uur de L-finale met onder andere Vera Abbink uit Bathmen op de startlijst. Op dinsdag 30 december vindt vanaf 20.00 uur de finale voor de klassen M en Z/ZZ plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.